Välkomna att förändra ditt liv! 

Vår mission 

Du är den viktigaste personen i ditt liv. Du kan inte skilja dig från dig själv utan du behöver vara din bästa vän och supporter. 

Alla utmaningar som du möter har du kapacitet att övervinna. Du kan inte förändra ditt förflutna men du har alla möjligheter att skapa din framtid. Idag har du styrka, insikter och mod att tänka och agera i enighet med mina mål och drömmar. 

Vi hjälper dig att ta dig fram på vägen mot ditt nya liv. 


METODIK


Vi följer ICF etiska riktlinger och alla samtal är konfidentiella. 

Generellt jobbar vi igenom fyra område:

- nuvarande självbild och din ideala självbilden 

- kommunikation inåt- och utåt samt konflikthantering 

- acceptans och problemlösning 

- behärska känslornas makt 

Självanalys och självinsikt

Acceptans och problemlösning

Vem är jag? Vem vill jag vara? Vilka är mina styrkor och vilka är mina svagheter? 

Vilka värderingar är viktiga för mig? Var går mina gränser? Vad drömmer jag om? 


Ditt liv idag är resultat av dina tankar, känslor och handlingar hittills. Om du ska skapa något nytt framåt så behöver du kartlägga dina tankar, känslor och handlingar. Sedan behöver du skapa nya målbilder och nya tankar och strategier för att uppnå dem. 

Lär dig att sortera i dina känslor

 

Vad vill jag ta ansvar för? Vad vill jag acceptera? Vad vill jag förändra? Om lösningen finns i problemet, vilket problem vill jag lösa? 


Det finns en kraft i att kunna ta ansvar för sitt liv. Ta ansvar innebär att erkänna, förstå, förlåta och fatta ett nytt beslut framåt. När vi tar ansvar så skuldbelägger vi inte de andra eller oss själva utan vi lär oss av det som hände. Vi lär oss av livet, genom livet, för livet. Våra lärdomar är dyrbara och har ett oerhört värde. 

Vi lär dig att fatta nya beslut iställ för att fastna på rutan ett. När vi fattar beslut så öppnas nya möjligheter. Det säkraste sätet att komma fram är att röra sig framåt. Alldelses för ofta står vi förlammade av rädslor och förljugenhet i samma bekvämlighetszonen och degraderar som människor. 


Lär dig prata med dig själv och andra


Hur ska jag uttrycka mig för att inte väcka motstånd? Hur ska jag uttrycka mina behov och önskningar? Hur skapar jag emotionell kontakt? Hur får jag andra förstå mig?


Vi kan lära oss att lyssna aktivt, dvs vara närvarande i samtalet och lyssna utan att tolka och döma. Det är en fantastiskt gåva till dig själv och den andre. Det är mycket befriande och skönt att kunna lyssna aktivt. Vi kan identifiera känslor och lyssna efter behov hos den som pratar. Det ger oss viktig information och hjälper oss att svara med empati. Vi kan lära oss att kommunicera öppet, med nyfikenhet och utan dolda motiv. Det hjälper oss att skapa innerliga, ärliga relationer. 


Varför känner jag som jag gör? Varför stormar det inom mig ibland och ibland är det kallt som i graven? Varför gör det så ont inom mig? 


Alldeles för ofta låter vi vår välvilja att ta hand om andra vara gränslös. Vi ser till att alla är nöjda och vi tar ansvar för andras välmående. Vi märker inte hur våra egna gränser suddas ut och andras känslor blir vårt ansvar. Vi känner in stämningar, humörsvängningar och sveps in i känslostormar. När det blir för mycket bygger vi murrar mot andra. Men istället behöver vi lära oss att bygga egna staket inom oss. Vi behöver lära oss att sortera i våra känslor och ge oss tid för att processa. 
Coaching för både kvinnor och män.

Kan genomföras både på telefon, zoom eller irl. 


Ett samtal tar ca 60 minuter. 

Kontakta mig för kostnadsfri konsultation 

te. 0709-212920